ONTDEK DE VOORDELEN VAN EEN MAGISCHE WINTERSHOOT

De groene bomen, het felle zonnetje en de bloeiende bloemen in de lente en zomer geven een vrolijke en positieve sfeer aan je beelden. Ik begrijp daarom dat je snel zal kiezen voor een fotoshoot in de lente of zomer. Toch is het licht in de lente- en zomermaanden niet altijd het allerbeste. De zon is heerlijk, maar kan ook te fel zijn. Je kunt eigenlijk veel beter kiezen voor een wintershoot! Ik hoor je al denken: dat is toch ontzettend koud? Tegen kou kun je je kleden! Een wintershoot heeft namelijk genoeg voordelen en die deel ik graag met jou!

Magisch licht

Om die ene perfecte foto te maken heb je het juiste licht nodig. Als fotograaf ben ik altijd op zoek naar het mooiste licht. Het licht in de winter is uitzonderlijk mooi en daarom ben ik zo fan van een wintershoot. Ik werk eigenlijk altijd met natuurlijk licht, om de beelden zo puur mogelijk te maken. In de zomer kan het licht nog wel eens te fel zijn waardoor er veel schaduwen ontstaan. Op een zomerdag is er vooral veel hard licht aanwezig wat het lastiger maakt om de mooiste beelden te schieten. In de winter daarentegen is het licht veel zachter, dit komt doordat de zon een stuk lager staat dan in de zomer. Ook heeft het licht in de winter een ‘blauwe’ tint wat een zachte en rustgevende sfeer creëert. En het allermooiste licht? Dat zie je ‘s morgens vroeg of aan het einde van de dag als de zon net opkomt of bijna ondergaat. Ofwel: golden hour. Ik ben fan!

 

Cozy sfeer

Wat ik zo heerlijk vind aan een wintershoot is de ‘cozy’ sfeer. Hoe gezellig is het om samen als de zon net opkomt terwijl iedereen nog in diepe slaap is te genieten van de mooie natuur? Geloof mij: zo’n zonsopkomst in de winter wil je echt niet missen, het is magisch! Uiteraard zorg ik er tijdens de wintershoot voor dat je niet verandert in een ijsblokje, dus plannen we genoeg pauzes in om op te warmen. Ben je samen met je grote liefde of lieve gezin? Dan is het helemaal gezellig om dicht tegen elkaar aan te kruipen en vooral genoeg knuffels te geven. Zo blijven jullie lekker warm.

 

Je eigen sprookje

Zie deze wintershoot echt even als jouw eigen sprookje. Zeker in de winter zijn er een stuk minder mensen in de natuur te vinden, dus het is echt even jouw moment! De natuur in de winter heeft ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer de damp ‘s ochtends vroeg nog van de grond komt en de grassprietjes nog zijn bevroren kan ik de mooiste beelden schieten. Met een beetje geluk ligt er zelfs sneeuw! Een lichte achtergrond zorgt voor een mooi contrast op de foto’s, zo draait het echt om jou.

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Ik begrijp dat je jezelf nu niet perse met een winterjas op de foto wil zien. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Trek gewoon veel laagjes aan, zet een leuke muts op en zwier rond met je lekkere dikke sjaal. Je kunt uiteraard ook wat thermo-kleding aantrekken onder je normale kleding, niemand die het ziet! Een voordeel: je kunt vaak genoeg wisselen van outfit!

Gezinsshoot-winter

Special effects

Nog een voordeel van een wintershoot in de natuur zijn de special effects. De natuur zorgt in de winter namelijk onbewust voor bijzondere effecten. Denk bijvoorbeeld aan mist en dauw, de achtergrond wordt dromerig en je kunt wolkjes blazen. Dit vinden vooral de kids erg leuk! Ook sneeuw en ijzel geven de natuur een hele andere sfeer, je waant je dus echt even in een winterwonderland. Daardoor zijn de foto’s van een wintershoot net weer even wat anders dan normaal. Niet de standaard foto’s op een grasveld of in een groen bos, maar net weer even een andere sfeer. Daar maak je zeker weten indruk mee!

Winter-loveshoot

Een fijne beloning

Na zo’n wintershoot is er niets fijner dan beloond te worden met een heerlijke warme chocomelk (met slagroom uiteraard). Jij kunt na de wintershoot lekker met je voetjes omhoog op de bank kruipen en heerlijk opwarmen. Daarna is het aan mij om de beelden te bewerken. Dan is het alleen nog heel even wachten op het mailtje met jouw prachtige winterse foto’s en kan het nagenieten beginnen!

Foto gemaakt door mijn vader Bertil van Wieren. Edit by me.

De keuze is reuze tijdens een wintershoot

Nog een laatste voordeel is dat je simpelweg in de lente- en zomermaanden minder keuze hebt uit een dag en tijdstip. Deze maanden zijn ontzettend populair voor fotoshoots en bruiloften en dan zit een fotograaf (ook ik) al snel vol. In de winter heb je dus meer keuze voor een dag en tijdstip wanneer het jou uitkomt. En zit het weer tegen? Dan verplaatsen we de wintershoot uiteraard. We gaan niet in de regen staan! Denk je nu nog steeds: ik blijf liever binnen. Ook dan kan ik de mooiste beelden van je maken. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Wil je meer weten over een wintershoot? Je weet mij te vinden via mijn contactpagina!

 

CLOSE MENU